Što je prednost PVC materijala?

pvc_199
1. PVC prozori su broj jedan u energetskoj učinkovitosti

Okvir prozora igra ključnu ulogu u promicanju energetske učinkovitosti i toplinske izolacije koja štedi energiju. Prozorski profili načinjeni od PVC-a ostvaruju najbolje ocjene pri usporedbi s aluminijskim ili drvenim prozorima. Imaju bolja izolacijska svojstva i mogu smanjiti troškove energije i grijanja. Posebno je velika mogućnost uštede energije pri upotrebi PVC prozorskih profila izrađenih u standardu pasivne kuće. Danas se prozori za pasivnu kuću mogu raditi učinkovito i s niskim troškovima, koristeći najmodernije PVC profile i sada već uobičajeno trostruko ostakljenje.

2. PVC prozori imaju vrlo dobar omjer troškova i koristi (cost-benefit)
PVC prozori nude jasne prednosti kod smanjenja troškova, kako pri kupnji, tako i tijekom cijelog njihovog životnog vijeka. Drveni okviri u prosjeku su 20-30% skuplji od PVC-a, a aluminijski prozori koštaju oko 30% više, ponovno predstavljajući najskuplju mogućnost. Temeljeći se na visokom potencijalu uštede energije i minimalnom održavanju tijekom cijelog razdoblja od više od 50 godina, značajne uštede pojavljuju se i u dugom roku.

3. PVC prozori se lako održavaju
Visokokvalitetni PVC prozori iznimno se lako održavaju i zahtijevaju minimalnu brigu. Drveni prozori, s druge strane, moraju se ponovno ostakljivati svake dvije godine i bojati svakih 5 godina. Najnoviji PVC granulat ekstremno je otporan na vremenske uvjete i sunčevu svjetlost. Za čišćenje prozora sve što Vam je potrebno je sredstvo za pranje posuđa, zbog glatkih površina jednostavnih za održavanje. Više informacija o njezi PVC prozora možete naći na našoj info stranici Savjeti za održavanje PVC prozora.

4. PVC prozori su značajno trajniji
U suprotnosti od drvenih prozora, PVC prozori imaju osobito dug životni vijek. Visoka kvaliteta prozora ističe se njihovom otporošću na deformaciju i visok stupanj funkcionalnosti tijekom godina. Temeljeći se na njihovom dugogodišnjem životnom vijeku, od minimalno 50 godina, PVC prozori odlična su investicija i u usporedbi sa zadržavanjem vrijednosti nekretnine.
5. PVC prozori nude izvrsnu eko ravnotežu
PVC prozori mogu se 100% reciklirati i stoga štede resurse. 40% svih rezervi plina i nafte u svijetu koriste se za grijanje i dodatnu energiju u građevinama, dok samo 4% odlazi na proizvodnju plastike, od čega se samo 1% koristi za PVC.
PVC se melje i uz dodatni tretman pretvara u granulat koji se može ponovno koristiti i do 7 puta. Zahvaljujući drugom dobrovoljnom obvezivanju, od 2015. PVC smjesa se može proizvoditi samo sa stabilizatorima prihvatljivima za okoliš. Inoutic već proizvodi profile sa stabilizatorima koji ne sadrže olovo.
Osim što se može reciklirati, trajnost i niska razina zagađivanja tijekom proizvodnog procesa PVC-a pomaže postići odličnu eko ravnotežu i pridonosi zaštiti okoliša. PVC prozori traju puno duže od drvenih i trebaju značajno manje energije tijekom prozivodnog procesa.

pvc-prozori-klizni-ajm-8000ekskluziv-1